Söndag, bättre väder än gårdagens ösregn, men fortfarande ordentligt blåsigt. Idag är det dags för min studentbal, och jag hoppas att vi inte blåser iväg. Det blir en heldag, så bloggen kommer därför bli lidande, men jag är tillbaka i morgon. Min kusin kommer snart och hjälper mig fixa mitt hår, och efter lunch ska alla baldeltagare samlas för uppställning av fordon, för att sedan åka en gemensam kortege ner till Almedalen där vänner och familj väntar med picknick-korgar. Efter någon timmes mingel är det dags för fördrink inne på Wisby Stand, följt av trerätters middag, musik och dans. Min kavaljer är min fina vän Manne, och jag är säker på att vi kommer få en trevlig kväll tillsammans med alla andra kompisar!
Jag har valt att inte slå alltför stort på utseende och detaljer till balen, och struntar därför i att fixa naglar, solbränna, ögonfransar, och så vidare.. Det är helt enkelt inget jag prioriterar, utan jag tror att sällskapet är det viktigaste för att det blir en lyckad dag, och att jag kommer att kunna njuta av stunden utan att tänka på hur mina naglar ser ut. Däremot ska det bli kul att se hur fina alla kompisar som verkligen gått all-in är!

Hoppas ni får en fin söndag!


Avrundar med en bild från ett svettigt träningspass..,

Comments (0)

Att delta i lopp eller andra tävlingar är många gånger väldigt roligt, och kan vara en bra motivation att ge det där lilla extra varje pass. Det är något speciellt med att samlas tillsammans med andra människor för att göra samma sak, att utmana sig själv och kanske till och med satsa på att slå ett personligt rekord. Stämningen vid linjen minuterna innan startskottet går som är så otroligt eggande och får en att vilja ta ut sig till max. Att springa över mållinjen, trött men förhoppningsvis nöjd över sin prestation. 
Tyvärr är lopp inte alltid kul. Ibland är det faktiskt raka motsatsen till kul. När man har ångest i flera veckor innan, känner att man måste prestera på topp, livrädd för att inte klara av det. När man jämför sig med alla andra, och bortser från att man har olika förutsättningar, olika träningsbakgrunder och är i olika form. 
Lopp ska, precis som all träning, aldrig vara sammanbundna med ångest. Det viktigaste är att vi mår bra av träning, att den ger glädje och ett hälsosammare liv. Självklart kan man ha specifika mål, och kämpa hårt för att nå dessa, men det är skillnad på att träna för att nå sitt mål och att träna på grund av prestationsångest. För att undvika att hamna i fällan tror jag att det är väldigt viktigt att känna efter och lyssna på magkänslan; är du laddad och kanske lite nervös, eller orolig och jobbigt spänd? Det är okej att ställa in ett lopp, att hoppa av samma dag. Jag ser större prestige i att kunna lyssna på sig själv än att delta i ett lopp. Låt välmåendet komma först, alltid. 
Dagarna innan jag sprang Nordic Classic Halvmaraton i april mådde jag fruktansvärt dåligt, jag kunde inte tänka på något annat än loppet och drömde till och med om det på nätterna. Till viss del var jag laddad, men mest ville jag att det skulle vara över, att jag skulle ha presterat och att få slippa tänka på det. Till saken hör att jag samma vecka fick veta att jag hade ganska dåliga blodvärden och därför av hälsoskäl inte borde springa. I efterhand inser jag att jag verkligen borde ha struntat i loppet, att jag skulle ha lyssnat på kroppen och det sunda förnuftet. Tyvärr gjorde min prestationsångest att jag inte kunde hoppa av, och jag var helt enkelt för förbannat stolt för att "misslyckas". Loppet gick förvisso väldigt bra och jag slog personliga rekord, MEN det var dumt av mig att springa, både eftersom det var farligt rent fysiskt och för att jag gav efter för ångesten. Det positiva är att jag verkligen lärde mig vikten av att lyssna på magkänslan och inte göra något jag egentligen inte vill. Never a failure, always a lesson. Därför har jag bestämt mig för att strunta i att springa ett par av de lopp jag egentligen planerat för året, just eftersom jag vet att jag bara kommer att känna ångest för att vara bäst, att slå mina gamla rekord, och så vidare... Just nu har jag två lopp jag VERKLIGEN ser fram emot, och som jag tycker ska bli riktigt kul att springa: Tjejruset om en och en halv vecka, och sedan Midnattsloppet i Stockholm i Augusti. Det hade egentligen varit jättekul att delta i något Color Run, men jag är uppbokad alla datum de går av stapeln.., 

Lyssna på magkänslan och det sunda förnuftet, okej? 


Mitt första och roligaste lopp; Tjejruset 2014!


I mål efter Nordic Classic Running Halvmaraton, trött men glad..,

Comments (0)

DAGENS FRISYR:
Har det nästan alltid uppsatt i en boll nu för tiden...

DAGENS KLÄDER:
Träningskläder från Nike och Soc, jeans och någon skön tröja senare när jag ska iväg på lunch. 

DAGENS SMINK:
Samma som alla dagar: BB-cream, lite puder, ögonbryn, eyeliner och mascara. Min signtur-look är att jag alltid gör en liten "vinge" med eyelinern. 

DAGENS BÄSTA MAT:
Hittills har det bara blivit frukost, och den var supergod (surdegsbröd, äggmuffins, apelsin, yoghurtskål...,). Ska ännu bli bjuden på lunch hos en vän, så det ser jag fram emot!

DAGENS HÄNDELSE:
Började dagen med en kort promenad utan mobilen, skönt att få rensa huvudet lite..

DAGENS PLANER:
Ska strax iväg på ett boxningspass på gymmet. Jag är egentligen inte så förtjust i gruppträning, men idag känner jag för att testa något nytt! Senare blir det lunch med vänner, lite fix inför morgondagens bal, och läggdags tidigt för att vara utvilad. 

DAGENS VILL HA:
Finare väder...

DAGENS SAKNAD:
En kompis i Stockholm som jag inte träffat på ett par månader. 

DAGENS BOK:
Den bästa bok jag läst: En man som heter Ove av Fredrik Backman. Rekommenderas till ALLA. 

DAGENS HUMÖR:
Smått trött och lite oroad för hur det blir med de där placeringskorten till balen eftersom den person som skall fixa de sista inte har hört av sig...

DAGENS LÄNGTAN:
Studenten på fredag, jobbet som drar igång om ett par veckor, PT-utbildningen i höst. 


Redo fär boxning!

Comments (0)

Jag har tjuvstartat både helgen och sommarlovet, då jag inte har några lektioner kvar och alltså inte behöver vara i skolan förrän på torsdag nästa vecka för betygsutdelning. Som vanligt är det fullt upp i vilket fall, och under dagen har jag varit hos min psykolog, tränat ett riktigt bra överkroppspass, hämtat namnlappar inför söndagens studentbal, fått panik över att 400 namn ska skrivas på lapparna, suttit och skrivit massor med namn, och även hunnit käka en hel del mat. Hatar att jag så lätt får panik och ångest över allt möjligt. Försöker tänka att det ordnar sig, men det är svårt. Skulle egentligen träffa ett gäng kompisar ikväll men det får skjutas upp till i morgon. 

Har ni några tips på hur man kan hantera motgångar; hur man kan agera när saker och ting inte blir som man tänkt sig?

Dagens överkroppspass

Militärpress 12x1 10x1 8x1 10x1 12x1 (pyramidset)
Latsdrag 12x1 10x1 8x1 10x1 12x1
Axellyft i kabel 12x3
Hantelrodd 10x3
Sned bänkpress 12x1 10x1 8x1 2x3 10x1
Bröstflyes 10x3
Bicepcurl  i superset med French Press 12x1 10x1 8x1 10x1 12x1
Excentriska pul-ups med viktskiva 5x4 i superset med Frivändningar 5x4

Comments (0)
0 av 1