Pyramidträning

May 24, 2015 @ 16:06Categories: TräningTags: #training

Gårdagen fick ägnas åt att vila, och jag åkte hem till mamma och spenderade natten där. Vi hade en mysig kväll och såg på Gladiatorerna, mitt favorit tv-program haha. I morse tog jag bussen hem, och har sedan dess hunnit med en del ärenden, att handla och att träna ett riktigt härligt jobbigt överkropps-pass. För tillfället väntar jag på att min PT ska sätta ihop en bra planering åt mig, och har därför senaste tiden mest kört 10x3, 8x4 och 12x3, med lite sporadiska dropset. 10x3 är väldigt populärt, och fungerar ju att falla tillbaka på, men är varken det mest effektiva eller roliga sättet att träna. Idag fick det bli ett pass pyramid-träning för första gången på länge, och det var minst lika roligt som jag mindes det! Pyramid-träning går ut på att man ändrar belastningen (vikterna) mellan seten, och kör 12, 10, 8, 10, 12 repitioner. Den vikten man lyfter åtta gånger skall alltså vara den tyngsta, medan den man lyfter tolv gånger skall vara den lättaste. Både roligt och utmattande!

Dagens överkroppspass (samtliga utfördes i pyramid-set, med undantag för axellyft i kabel, ryggresningar samt axellyft i kabel).

Militärpress
Latsdrag
Hantelrodd
Axellyft i kabel 12x2 + 8x2
Bröstpress
Bröstflyes i superset med Ryggresningar
Bicepcurls i superset med Tricep pushdown
Excentriska chins med viktbälte 5x3


Disco-gym


Köpte denna efter att ha noterat hur populär den är bland många jag följer på sociala medier.. Rekommenderas! 


Go-mellis.. Fil, kvarg, flingor, granola, kanel, diverse frön, jordnötssmör, banan... Riskaka med den himmelska kombinationen jordnötssmör och banan.

Comments (0)