Tankar om studenten

Jun 5, 2015 @ 12:00Categories: Tankar

(Tidsinställt inlägg)

Just nu, när detta inlägg publiceras står jag inne på Wisby Strand och väntar på att få springa ut på balkongen. Ut i livet, ut i friheten (nåja) och ut mot ny, okänd mark. Jag tror förvisso inte att studenten är den enskilda största händelsen i livet, men jag tänker verkligen njuta och göra det bästa av den. Efter att ha gått i skolan i tretton år, och framför allt de senaste tre åren kämpat , slitit och presterat, är jag äntligen klar. Även om jag har tyckt om skolan så är jag redo för något nytt. 

För många innebär studenten utöver all glädje även ångest och oro inför framtiden. Vad ska jag bli, vad vill jag göra, vart ska jag ta vägen? Jag har alltid varit en person som vill ha allt planerat i förväg, och som vill ha konkreta mål att sträva efter. Men på senare tid har något förändrats, jag tror att det har med att göra att jag vuxit som person och lärt känna mig själv bättre. Idag känner jag att det är okej att ta det som det kommer; göra det som känns bäst för stunden. Exempelvis struntar jag i att sätta upp mål så som "när jag är såhär gammal vill jag tjäna såhär mycket" eller "om ett år ska jag bo på den där platsen". I sommar ska jag jobba, och i höst utbilda mig till Personlig Tränare. Jag hoppas verkligen att jag lyckas få ett jobb i höst, och att jag blir anställd som PT så fort utbildningen är klar, men det är inget jag kan göra något åt nu så det finns ingen anledning att oroa sig. Hur jag sedan kommer att jobba som PT vet jag inte ännu. Vill nog börja med att bli anställd av ett gym, och jobba där så länge jag trivs med det, eller tills jag bestämmer mig för att flytta någon annan stans. Kanske kommer jag på att jag vill bli egen företagare; då blir jag det. Så länge yrket är roligt kan jag fortsätta med det, annars kan jag utbilda mig till journalist - eller något helt annat!

Vad jag menar är att man inte måste ha allt förutbestämt; det måste inte finnas någon utarbetad plan. Självklart kan man ha mål och visioner, men jag tror att det blir bäst om man tar dagen lite mer som den kommer och känner efter "Vad vill jag idag?". 


Förra årets studenter

Comments (0)